Sinds we individueel verpakte koekjes aan de horeca leveren maken we gebruik van handige dispenser doosjes. Om het doosje te openen hoef je enkel een klep aan de voorkant open te trekken. De koekjes zijn zo makkelijk uit de doos te nemen en het is dus niet nodig om telkens een gebruiksvoorraad over te hevelen naar een eigen doosje, kastje of lade.
De bedrukking van onze doosjes was volgens ons echter toe aan een nieuw ontwerp. Het oude ontwerp was al jaren geleden tot stand gekomen en we vonden dat de uitstraling van onze doosjes best nog wel wat beter kon aansluiten bij de kwaliteit van onze koekjes.
Onze traditionele recepten, ambachtelijke werkwijze en gebruik van de beste grondstoffen staan garant voor heerlijke en duurzame koekjes met een “eigen gemaakt” karakter. Deze formule is al tientallen jaren een groot succes en dus bewaken we deze zeer streng!
Verandering is ons echter niet helemaal vreemd. De wereld om ons heen verandert immers ook continu en dat biedt altijd kansen om ons bedrijf en onze producten nog verder te verbeteren.
In onze ambachtelijke bakkerij vind je geen fabriekslijnen, waarbij de grondstoffen aan het begin worden ingevoerd en waar aan het einde van de lijn de koekjes van de lopende band rollen. Wij werken bewust nog met echte bakkers die meerdere ovens tot hun beschikking hebben om flexibel te kunnen werken en om de beste koekjes te kunnen bakken.
Ter promotie van de stad Roermond heeft de gemeente bedacht een passend kunstwerk te laten creëren. Het mobiele beeldmerk wordt sinds Koningsdag op verschillende plaatsen tentoongesteld en moet het nieuwe gezicht van de stad worden. Door middel van verschillende acties in de stad is het al een flinke trekpleister geworden.
Inspectie hygiënecode: Uitmuntend
Geschreven door Bob StruijckenIeder bedrijf dat met levensmiddelen werkt, dient van de overheid een systeem te hebben waarmee voedselveiligheid wordt gegarandeerd. Deze regels zijn gebaseerd op Europese wetgeving, die stelt dat alle levensmiddelenbedrijven volgens HACCP-beginselen moeten werken.
Bij Koekjes Royale hanteren we hiervoor de hygiënecode met aanvullende eisen welke is opgesteld door het NBC (Nederlands Bakkerij Centrum). Jaarlijks voert de NVWA (Nederlanse Voedsel en Waren Autoriteit) een inspectie uit om te bepalen in hoeverre wij aan de regels voldoen.
Logokoekje voor Mombasa Coffeemakers (België)
Geschreven door Bob StruijckenMombasa (Coffeemakers) is een hele leuke koffiezaak te Lanaken (België). De zaak is erg mooi ingericht en heeft een sterk eigen karakter. Eigenaren Simone en Michel zetten zich dagelijks in om hun bezoekers de beste koffie, taartjes en andere lekkernijen voor te schotelen. Een bezoekje aan Mombasa is dus al snel een hele belevenis.
Sinds november 2015 krijg je bij Mombasa de koffiekoekjes van Koekjes Royale bij de koffie geserveerd. De scherpe prijs en lovende reacties van klanten maakt dat men bij Mombasa erg tevreden is over de koekjes en heeft beslist om ze voor lange tijd in het assortiment op te nemen.
Begin december hebben we met plezier weer een nieuwe medewerker mogen verwelkomen. Het is niet onze gewoonte om een bericht te publiceren bij elke nieuwe medewerker, maar deze keer willen we er toch wat aandacht aan besteden omdat het een Wajong-er betreft. Hopelijk inspireert het volgende verhaal andere werkgevers om ook werkgelegenheid te creëren voor Wajong-ers.
Onze nieuwe collega heet Maurice, hij is 33 jaar en woont in de buurt van onze bakkerij te Maastricht. Eigenlijk hadden we geen vacature beschikbaar maar voor Maurice hebben we deze gecreëerd. Waarom? Omdat hij erg gemotiveerd was om aan het werk te gaan maar moeilijk passend werk kan vinden. Dat komt omdat Maurice beperkingen heeft waardoor hij als Wajong-er is aangemerkt.
De verschillen tussen speculaas en speculoos
Geschreven door Bob StruijckenEr blijkt veel onduidelijkheid te bestaan over de verschillen tussen specuLAAS en specuLOOS. Regelmatig komen we zelfs mensen tegen die beweren dat speculaas en speculoos hetzelfde zijn. De verwarring die bestaat is best wel logisch te noemen en daarom vinden we het tijd om duidelijkheid te verschaffen!
Carnaval staat weer voor de deur en als Limburgs familiebedrijf laten we dat niet zomaar aan ons voorbij gaan!
Dat betekent wel dat wij op maandag 8 februari uitzonderlijk gesloten zijn. Vanaf dinsdag 9 februari zijn we weer gewoon bereikbaar.
Speculaas nu het hele jaar verkrijgbaar
Geschreven door Bob StruijckenDe ambachtelijke speculaas van Koekjes Royale is in Maastricht en ver daarbuiten gekend om de kwaliteit. We bakken de speculaas koekjes dan ook volgens traditioneel recept en met de beste natuurlijk ingrediënten, zoals echte amandel!.
Onze koekjes waren echter tot op heden alleen rond de sinterklaasperiode in speculaas verkrijgbaar.
Valentijnskoekjes weer verkrijgbaar
Geschreven door Bob StruijckenElk jaar bakken we begin februari Valentijnskoekjes, zo ook dit jaar weer! Uiteraard worden de koekjes gebakken volgens traditioneel recept en met de beste natuurlijke ingrediënten.
Valentijnskoekjes worden in onze standaard doosjes verpakt. De inhoud per doosje is 165 verpakte koekjes of 210 onverpakte koekjes.
Wie komt ons bezoeken op de Horecava
Geschreven door Bob StruijckenVolgende week maandag 11 januari gaat de jaarlijkse Horecava weer van start en Koekjes Royale is ook weer van de partij! De Horecava is wat ons, en velen met ons, dé horeca vakbeurs. Zo'n beetje alle leveranciers zijn vertegenwoordigd en jaarlijks wordt de beurs zeer goed bezocht.
Voor ons is het de tweede keer dat we deelnemen. De eerste keer in 2015 was een groot succes in die zin dat we zeer veel nieuwe contacten hebben opgedaan en vele klanten mochten verwelkomen.
Tot kerst bakken we kerstkransjes
Geschreven door Bob StruijckenVanaf deze week bakken we weer heerlijke kerstkransjes, perfect om de koffie wat feestelijker aan te kleden.
De kerstkransjes worden in amandelsmaak gebakken en zijn verkrijgbaar tot de kerst. Een doosje per stuk verpakte kransjes bevat 135 koekjes en een doosje losse kransjes 180 koekjes. De prijs per doosje is gelijk aan de prijs die u normaal betaalt.
Royale kent een lange en mooie geschiedenis (sinds 1929) waarbij elke medewerker voor een stukje onderdeel wordt van de familie. Bepaalde medewerkers hebben ook aan de basis gestaan van ons succes, en daar zijn we hen nog steeds dankbaar voor!
Vandaag staan we bij Royale stil bij zo'n medewerker die veel voor ons bedrijf heeft betekend, te weten Michel Aussems.
Populair
-
De koekjesbakker van de toekomst woensdag, 17 mei 2023
-
Vacature Voorman/vrouw Productie maandag, 15 mei 2023
-
Vakantiesluiting 2022 woensdag, 20 april 2022