Sla het menu over en ga direct naar de inhoud

Actueel

18 mei

Koekje VS Chocolaatje

Geschreven door 

Koningin Máxima zei het al tijdens haar toespraak in 2007: Nederland is één koekje bij de thee. En hoewel dat er van ons ook best twee mogen zijn, had ze wel gelijk. Nederland ís een koekje bij de koffie. Over chocola werd door onze koningin met geen woord gerept. De voordelen van een koekje bij de koffie in plaats van een chocolaatje zijn dan ook niet op één hand te tellen:

  1. Smaakvariatie: waar chocola zich beperkt tot puur, melk en wit zijn de smaakvariaties bij koekjes eindeloos. Alleen al het vaste assortiment bestaat bij Koekjes Royale uit de smaken vanille, butterscotch, chocolade, amandel, kokos, sinas-choco en speculaas. Zeer recent is hier de smaak cherry aan toegevoegd: zowel qua smaak als uiterlijk weer een totaal nieuwe beleving!

 

  1. Prijs: de productiekosten van chocolade liggen vele malen hoger dan de productiekosten van koekjes. Een verschil in prijs die de (horeca)klant uiteindelijk terugziet in de prijs van zijn kopje koffie of thee.

 

  1. Smelt niet: zowel in de koudere maanden als in de zomer is een koekje bij uitstek de perfecte traktatie bij de koffie of thee. Je hebt geen last van smeltende chocolade door de warme temperaturen buiten en ook de warme thee of koffie maakt van het schoteltje geen slagveld.

 

  1. Duurzaam: waar de ingrediënten voor veel smaken koekjes in eigen land of buurlanden te verkrijgen zijn, wordt maar liefst 85% van de cacaobonen geïmporteerd vanuit West-Afrika. Een bittere bijsmaak aan je chocolaatje bij de koffie…

 

  1. Bite: krokant en knapperig blijken belangrijke sensorische eigenschappen van een product. Uit onderzoek is gebleken dat de knapperige bite uit een product (lees: koekje) een belangrijk onderdeel is van de productbeleving. Een smaakbeleving die niet valt te imiteren.

 

  1. Doorzichtige folie: waar chocolade vaak verpakt zit in een wikkel of ondoorzichtige folie, is dit bij koekjes (van Koekjes Royale) over het algemeen niet het geval. Hierdoor maken klanten het koekje niet onnodig open en kan het eventueel opnieuw geserveerd worden. Daarnaast is de doorzichtige folie van Koekjes Royale recyclebaar of composteerbaar, hetgeen met bedrukte verpakkingen/wikkels door de tevens milieu onvriendelijke inkt moeilijker is.

 

  1. Personaliseren: waar het bij zowel chocolade als koekjes mogelijk is om het product te personaliseren met een leuke boodschap of eigen logo, liggen ook hier weer de kosten voor het personaliseren van koekjes aanzienlijk lager.

 

Na bovenstaande punten nog (altijd) niet overtuigd van de voordelen? Proef dan zelf eens een koekje van Koekjes Royale. Want we kunnen het nog zo mooi verwoorden, het is natuurlijk geen kletskoek die we hier verkopen.

Lees 2443 keer Laatst aangepast op donderdag, 20 mei 2021 10:21
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.