Sla het menu over en ga direct naar de inhoud

Actueel

25 maart

Composteerbare folie

Geschreven door 

Door de jaren heen gebruiken we heel wat folie om onze koekjes luchtdicht mee te verpakken. Zo kunnen we er een lange houdbaarheid aan meegeven. Daarnaast is het ook vaak een verwachting van de consument. Er wordt hiermee hygiëne en versheid gegarandeerd tot het moment van openmaken.

Een enkele verpakking heeft natuurlijk niet zo’n grote voetprint op het milieu. Maar met ruim 1,5 miljoen koekjes die wij per maand per stuk verpakken wordt er bijna 500 kilo aan folie verbruikt. We hopen uiteraard dat dit plastic gerecycled wordt maar in de praktijk is dit helaas zelden het geval. Dit komt deels doordat de horeca hier (nog) niet op ingericht is en deels door het lichte materiaal gemakkelijk wegwaait op het terras. Maar er is nu gelukkig een alternatief!

In het kader van verduurzaming komt Koekjes Royale nu met een oplossing voor dit probleem. We zijn de eerste producent van koffiekoekjes die de koekjes met een composteerbare folie gaan verpakken. De ontwikkelingen in de verpakkingsindustrie hebben er toe geleid dat deze folie dezelfde barrière eigenschappen heeft als onze huidige niet-composteerbare folie. Over de kwaliteitsgarantie van onze koekjes hoeven we ons derhalve geen zorgen te maken.

De biologisch afbreekbare folie is gemaakt van houtvezel en voldoet aan de Europese wetgeving EN-13432 voor biodegradatie. De materialen en bewerkingen zijn op dit moment aanzienlijk hoger in kosten dan de traditionele plastic folies. Wij geloven in de groene beweging en moeten ergens beginnen, de kostprijs van duurzame verpakkingen zal ook alleen maar afnemen door toename in het gebruik hiervan.

Wat houdt een composteerbare folie nou eigenlijk in? Dit betekent dat de folie van hernieuwbare materialen geproduceerd is en normaliter bij het GFT-afval kan worden gegooid. Echter is de Nederlandse compost stroom (nog) niet ingericht om dit juist te verwerken en moet het bij het restafval gedaan worden. En wat nou als het de natuur in zou waaien? Het blijft natuurlijk vervuiling maar dit materiaal breekt zichzelf wel in een aantal jaar af en wordt opgenomen in de natuur.

Op de achterkant van de koekjesverpakking staat het kiemplantlogo gedrukt zodat de consument kan zien dat u aan het milieu denkt. Onze eigen biologische koekjes zullen vanaf heden standaard in deze composteerbare folie verpakt worden. Daarnaast kunnen klanten aangeven welke folie zij prefereren om hun koekjes mee te verpakken. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Lees 5534 keer Laatst aangepast op donderdag, 11 maart 2021 08:00
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

1 Reactie

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.