Sla het menu over en ga direct naar de inhoud

Actueel

06 december

Oud medewerker herdacht

Geschreven door 

Royale kent een lange en mooie geschiedenis (sinds 1929) waarbij elke medewerker voor een stukje onderdeel wordt van de familie. Bepaalde medewerkers hebben ook aan de basis gestaan van ons succes, en daar zijn we hen nog steeds dankbaar voor!

Vandaag staan we bij Royale stil bij zo'n medewerker die veel voor ons bedrijf heeft betekend, te weten Michel Aussems.

Vandaag precies 40 jaar geleden overleed Michel Aussems, op 58-jarige leeftijd. Samen vierden we vijf jaar voor zijn overlijden nog zijn 40 jarig(!) jubileum bij Patisserie Royale.

Omdat we destijds 2 Michel's in de zaak hadden werd Michel Aussems steevast Frits genoemd. Ooit begon hij bij ons op 13-jarige leeftijd als boodschappenjongen maar na enkele jaren kreeg hij ook andere taken. Frits is echter altijd blijven bezorgen. Ooit met de fiets op houten blokken, later met een brommer en uiteindelijk met de auto bezorgde hij trouw, zes dagen in de week de bestellingen.

Niets was Michel te gek. Zo vertelt hij in zijn jubileumjaar 1970 bijvoorbeeld aan Dagblad De Limburger de anekdote over het bezorgen van een ijstaart te Limmel. In die tijd ging de ijstaart nog in een ijskast welke vervolgens te voet naar de klant werd gebracht...ja inderdaad de hele ijskast met daarin de ijstaart. Na 3 uur lopen werd de taart met succes afgeleverd.

Inmiddels een hele tijd geleden maar nog lang niet vergeten, bedankt Michel....onze Frits!

Michel Aussems, 6 december 1975

Lees 2929 keer Laatst aangepast op vrijdag, 04 december 2015 12:18
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.