Sla het menu over en ga direct naar de inhoud

Actueel

14 december

Nedertarwe

Geschreven door 

Nedertarwe

Vanaf 2024 kiest Koekjes Royale voor Nedertarwe van Royal Koopmans. Nedertarwe is graan van dichtbij. Al ons reguliere meel komt hiermee van Nederlandse bodem en wordt door gecertificeerde boeren met veel aandacht, volgens strikte richtlijnen, duurzaam geteeld.

Bij Nedertarwe is duurzaamheid erg belangrijk. De gecertificeerde boeren verbeteren de biodiversiteit door akkerranden te voorzien van bloemenranden, de bodemkwaliteit te verbeteren, het effect van gewasbestrijdingsmiddelen te verminderen en jaarlijks de CO2 uitstoot te monitoren met de intentie die te verlagen. Met Nedertarwe dragen we weer een steentje bij voor een duurzamere toekomst.

Voorheen werd Nederlands graan vooral gebruikt als veevoer vanwege de vermeende lagere kwaliteit ten opzichte van geïmporteerde tarwe. De afgelopen jaren heeft Royal Koopmans flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van kwalitatieve graansoorten die geschikt zijn voor de Nederlandse bodem en een superieur bakresultaat geven. En met succes, de Nedertarwe is van hoogstaande kwaliteit geteeld in een zeeklimaat bij boeren in en rondom Zeeland. Perfect als banketbloem voor onze heerlijke koekjes.

 

Is Nedertarwe dan biologisch?

 

Nee, maar het komt wel dichtbij. Bij biologische teelt mag geen kunstmest worden gebruikt waardoor de opbrengst per vierkante meter een stuk lager ligt. Hierdoor wordt de prijs natuurlijk een stuk hoger. De Nedertarwe volgt strikte richtlijnen om in ieder geval het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen sterk te verminderen. Daarnaast komt biologische tarwe vaak van ver weg terwijl Nedertarwe altijd uit eigen land komt, dus wat uiteindelijk duurzamer is laten we in het midden..

 

Bij Koekjes Royale kunt u kiezen voor biologische koekjes of reguliere koekjes gemaakt met Nedertarwe. Waar de keuze ook op valt, ze zijn natuurlijk altijd erg lekker!

Lees 560 keer
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.