Sla het menu over en ga direct naar de inhoud

Actueel

08 mei

Losse koekjes, kan dat in het 'nieuwe normaal'?

Geschreven door 
Volgens het kabinet moeten we de komende tijd onze levenswijze veranderen. Het nieuwe normaal. De gestelde maatregelen zorgen voor angst en onrust maar dienen ervoor een nieuwe uitbraak te voorkomen. Zo hebben we allemaal onze verantwoordelijkheid een verhoging in verspreiding tegen te gaan. Wat betekent dit voor de koekjes bij de koffie?

Ten eerste zijn wij gecertificeerd volgens de Hygiënecode. U kunt er van uitgaan dat de koekjes hier vers en op een verantwoorde manier worden geproduceerd en ingepakt. Daarnaast is het onduidelijk hoe het virus zich verspreid maar is het zeker dat het een mens nodig heeft om langer te kunnen overleven. Dus het risico dat het Corona virus in een koekje zou leven is niet aanwezig.

Hetgeen waar de horeca mee te maken krijgt is niet alleen het risico van overdracht tussen gasten, maar ook de eventuele kans van personeel op gast. Het personeel bereidt en serveert immers producten die vervolgens snel geconsumeerd worden. Iedere horeca zaak zal voor zichzelf de kritische punten goed moeten bekijken om de kans op overdracht zo veel mogelijk te verkleinen. Zo zal het personeel zo weinig mogelijk eet- en drinkbare producten mogen aanraken.

Een los of verpakt koekje bij de koffie?
Dat laten we aan de horecazaak zelf over. Naar onze mening is het risico met een verpakt koekje misschien zelfs groter omdat deze met de hand vast gepakt worden door zowel personeel als gast, en misschien zelfs meerdere gasten als het koekje opnieuw geserveerd wordt. Een los koekje wordt met een tang of iets dergelijks op het schoteltje gelegd en vervolgens wordt deze opgegeten of weggegooid. Ook kan hier creatief mee om worden gegaan door ze bijvoorbeeld voor de ogen van de klant met een tang te serveren aan tafel. Kijken we naar het perspectief van een consument, ja dan voelt een verpakt koekje overduidelijk meer vertrouwd.

Overstappen naar verpakte koekjes?
Met de machines die we hebben staan kunnen we bijna ieder koekje per stuk verpakken, dus heeft u een eigen logo en wilt u deze graag per stuk verpakt hebben? Vraag ons dan naar de mogelijkheden. Wil je overstappen maar ben je geen voorstander van plastic? Vraag dan naar onze composteerbare folie.
Lees 3874 keer Laatst aangepast op vrijdag, 08 mei 2020 15:00
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.