Sla het menu over en ga direct naar de inhoud

Actueel

25 september

Overname 3e generatie

Geschreven door 

Pas geleden is Koekjes Royale verkocht aan de 3e generatie Struijcken. Benieuwd hoe dat tot stand is gekomen? Lees hier kort het interview.

De roomboter koekjes van Royale zijn inmiddels een begrip bij de diverse horecagelegenheden van Nederland. Of je nu in het diepe zuiden of hoge noorden bent, de kans is groot dat je een koffiekoekje van Royale tegenkomt bij een bestelde kop koffie.

Koekjes Royale is een echt familiebedrijf, als bakkerszoon kwam Jef Struijcken omstreeks 1980 op het idee om op rustige dagen traditionele koffiekoekjes te gaan bakken in de Patisserie van zijn ouders. De verse koekjes van Patisserie Royale vonden al snel hun weg naar de betere horeca in Maastricht en omstreken.

Het succes van de horecakoekjes was zo groot dat Jef Struijcken in 2008 besloot een aparte koekjesbakkerij op te richten, Koekjes Royale was geboren! Sinds 2011 is zoon Bob ook werkzaam binnen de familieonderneming. Door de samenwerking van vader en zoon heeft Koekjes Royale in de loop der jaren een professionele slag gemaakt en zich ontwikkelt tot marktleider op het gebied van logokoekjes.

 

Vanaf 25 juli 2017 mag Bob zich officieel eigenaar noemen van Koekjes Royale. Jef heeft in de afgelopen jaren zijn zoon proberen klaar te stomen voor het ondernemerschap en de verschillende facetten die hierbij komen kijken. Vanaf 2015 heeft Bob steeds meer taken overgenomen en is hij uitgegroeid tot een jonge, vernieuwende ondernemer met een duidelijke visie voor de toekomst.

 

Was het voor jou altijd al een droom om het familiebedrijf in te stappen?

“Om eerlijk te zijn ben ik altijd wel trots geweest op onze patisserie maar had ik nooit gedacht deze slag te maken. Toen ik opgroeide werkte pap vaak ’s-nachts, iets wat ik zelf nooit zou willen doen. Eigenlijk ben ik erin gerold door een samenloop van omstandigheden.”

Hoe is dat dan gegaan?

“Ik was erg jong toen ik mijn studie had afgerond, te jong voor een volwassen baan zou je kunnen zeggen. Na hier en daar wat gesolliciteerd te hebben besloot ik op een gegeven moment mijn volledige aandacht te verschuiven naar de koekjes. Vanaf de zijlijn hielp ik pa altijd al met projecten en de digitale facetten van het bedrijf. Want ja, dit heeft hij natuurlijk nooit op de bakkersschool geleerd. Ik zag veel potentie in het bedrijf en wist dat wij elkaar voldoende aanvulden om hier iets groots van te maken.”

Waarom wilde je het bedrijf nu al overnemen? Jij bent 27 en Jef is pas 58.

“Des te groter we werden des te meer verschil kwam in onze visie. Voor mijn ontwikkeling en uitdaging was het noodzakelijk meer ruimte en verantwoording te krijgen. Gelukkig heeft pap altijd veel vertrouwen in mij getoond en ben ik erg dankbaar dat hij dit stukje levenswerk aan mij heeft overgedragen. Hij zit overigens nog niet achter de geraniums, de patisserie is gescheiden van de koekjesbakkerij en krijgt nu zijn volledige aandacht.”

Welke visie heb jij dan voor Koekjes Royale?

“Op dit moment zie ik een mooi bedrijf met een hecht team en goed product. Waar wij in het verleden altijd een speler op de achtergrond waren wil ik Koekjes Royale op de kaart zetten. Met kwaliteit, service en een stukje beleving hoop ik onze positie in Nederland nog verder te versterken. En van binnen hoop ik ook nog op een internationaal avontuur..”

Lees 4351 keer Laatst aangepast op dinsdag, 26 september 2017 11:03
Beoordeel dit item
(1 Stem)

1 Reactie

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.