Sla het menu over en ga direct naar de inhoud

Actueel

08 december

Nieuwe oven

Geschreven door 

Onze traditionele recepten, ambachtelijke werkwijze en gebruik van de beste grondstoffen staan garant voor heerlijke en duurzame koekjes met een “eigen gemaakt” karakter. Deze formule is al tientallen jaren een groot succes en dus bewaken we deze zeer streng!

Verandering is ons echter niet helemaal vreemd. De wereld om ons heen verandert immers ook continu en dat biedt altijd kansen om ons bedrijf en onze producten nog verder te verbeteren.

In onze ambachtelijke bakkerij vind je geen fabriekslijnen, waarbij de grondstoffen aan het begin worden ingevoerd en waar aan het einde van de lijn de koekjes van de lopende band rollen. Wij werken bewust nog met echte bakkers die meerdere ovens tot hun beschikking hebben om flexibel te kunnen werken en om de beste koekjes te kunnen bakken.

Onze ovens deden echter al tientallen jaren dienst en begonnen de laatste jaren steeds vaker kuren te vertonen. Er werd daardoor regelmatig gesleuteld aan de ovens, maar we kregen steeds meer moeite om een constante en hoge kwaliteit koekjes te bakken. Het werd dus tijd om uit te kijken naar een nieuwe oven.

Bij de keuze voor onze nieuwe oven zijn we niet over één nacht ijs gegaan. We zijn zelfs bij collega-koekenbakkers naar verschillende typen ovens gaan kijken en hebben uitvoerig kunnen testen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een nieuwe elektrische oven van de fabrikant HEIN.

De oven van onze keuze biedt vele voordelen ten opzichte van onze inmiddels “bejaarde” ovens. Zo is bijvoorbeeld het energieverbruik aanzienlijk lager, zijn er opties om de constante kwaliteit te garanderen en kunnen we nog flexibeler bakken. Sinds begin november hebben wij de nieuwe oven in gebruik en inmiddels is duidelijk dat deze al onze verwachtingen overtreft.

De echte fijnproevers onder onze klanten zullen merken dat de koekjes nog gelijkmatiger gebakken worden waardoor de koekjes toch weer nét even beter zijn dan ze al waren! Een nieuwe oven vraagt een grote investering maar met dit resultaat is dat zeker de moeite waard. De volgende HEIN oven staat alweer op ons verlanglijstje en wordt besteld zodra we onze capaciteit weer gaan uitbreiden!

Lees 3217 keer Laatst aangepast op donderdag, 08 december 2016 13:11
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.