Sla het menu over en ga direct naar de inhoud

Actueel

12 februari

Wajong werkt!

Geschreven door 

Begin december hebben we met plezier weer een nieuwe medewerker mogen verwelkomen. Het is niet onze gewoonte om een bericht te publiceren bij elke nieuwe medewerker, maar deze keer willen we er toch wat aandacht aan besteden omdat het een Wajong-er betreft. Hopelijk inspireert het volgende verhaal andere werkgevers om ook werkgelegenheid te creëren voor Wajong-ers.

Onze nieuwe collega heet Maurice, hij is 33 jaar en woont in de buurt van onze bakkerij te Maastricht. Eigenlijk hadden we geen vacature beschikbaar maar voor Maurice hebben we deze gecreëerd. Waarom? Omdat hij erg gemotiveerd was om aan het werk te gaan maar moeilijk passend werk kan vinden. Dat komt omdat Maurice beperkingen heeft waardoor hij als Wajong-er is aangemerkt.

Maurice is de eerste twee maanden vrij intensief begeleid door zijn eigen job coach (extern) zodat hij met een vertrouwd persoon kon wennen aan zijn nieuwe omgeving en taken. In deze periode is gebleken dat Maurice (met veel plezier) hard werkt en met een beetje begeleiding alles prima onder controle heeft.

De eerste twee maanden was voor Maurice en ons een proefperiode, die zeer positief is verlopen. Daarom hebben we Maurice een contract aangeboden en is hij sinds 1 februari jl. bij ons in dienst gekomen.

Kortom, we hebben een zeer gemotiveerde en tevreden nieuwe collega, klusjes die voorheen bleven liggen worden nu opgepakt en we dragen hiermee ook nog bij aan een betere maatschappij.

Nog een korte toelichting voor wie onbekend is met de term Wajong. Het is een regeling die in 2015 in het leven is geroepen voor mensen die voor hun 18e of tijdens een studie een ziekte of handicap hebben gekregen en daardoor nooit meer (normaal) kunnen werken. Wie (aangepast) kan werken, krijgt hulp van UWV bij het vinden van geschikt werk. Werkgevers die een Wajong-er in dienst nemen genieten financiële voordelen en worden ondersteund bij het inwerken van de Wajong-er.

Lees 3482 keer Laatst aangepast op vrijdag, 12 februari 2016 11:00
Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.